Vedic Art

Vedic Art Grundkurs

GRUNDKURS I VEDIC ART OCH FORTSÄTTNINGSKURS

 

VECKOKURS  18/7 - 23/7 2022    v. 29

                         1/8 -  6/8  2022    v.31

Måla Vedic Art i en stillsam miljö vid Siljan på min gård utanför Rättvik.

Här möter du Dalarna, Siljan och naturen i en unik kulturbygd i skaparglädje, lugn och harmoni.

Plats: "Siljans ro" i Stumsnäs (4km från Vikarbyn, 10 km från Rättvik)  Se bildspel.

Enklare boende på gården finns 150 kr/ natt, du kan sola, bada, basta ro eller promenera i skogen före och efter kursen. Ring för mer information. Det finns även hotell eller pensionat i närheten till exempel "Backlunds bed and breakfast" i Vikarbyn 4 km från gården.

Måndag - Lördag kl. 10.00 - 17.00

Pris: 5500 kr  inkl. moms
     


Grundkursen är en veckokurs 6 dagar. ( Alternativ, fördelad på 3 tillfällen och man kan välja fritt när man går de olika delarna beroende på när det passar dig.)

Tider för kursen är mellan kl10.00 – 17.00.


Ta med dig eget målarmaterial och oömma kläder.(Ett start set går att köpa för 300 kr)   Och viktigast av allt LUST att måla!

Jag skickar en materiallista vid anmälan.


Pris för hela grundkursen: 6 dagar/ 5500 kr inkl. moms.  Fika ingår, ej mat!


(Pris för enstaka helgkurs: 1900 kr inkl. moms. med valda delar av kursen. Fika ingår, ej mat!)

 

Jag kan även komma till andra platser om intresse finns. Kontakta mig för mer information om detta.

 

Kontaktuppgifter för anmälan: tel 076-2464639 eller catrin@sehelalivet.nu

Anmälningsavgift 550kr. Resterande betalas vid ankomsten. Du kan betala via Swish 1232969335 eller med kort. säg till så skickar jag en länk. Bg. 5075-2138.

 

Om Covid-anpassning

På gården finns gott om plats och små grupper som mest 4-6 deltagare.

Skulle du känna dig krasslig så stanna hemma eller ta ett Covid-test (finns på apoteket) för att vara säker på att du inte är smittbärare.

Du är förstås varmt välkommen att höra av dig vid eventuella frågor kring detta.

Du är Varmt Välkommen!

Vedic Art Grundkurs

 

Vedic Art Grundkurs

I Vedic Art länkas Indiska livsprinciper till den traditionella målarskolan och blir till en metod, en väg där måleriet och livet går tillsammans.

För den som redan målat tidigare blir Vedic Art en möjlighet att på djupet, släppa prestationen och istället slappna av i skapandet. Låta skapandet sköta sig själv! För den som aldrig målat tidigare, väntar den angenäma upptäckten att skapandet kommer inifrån.

Vedic Art handlar inte om att måla av eller att måla på ett speciellt sätt. Det kopplas inte heller till ett värderande av det som kommer fram på duken. Kedjan av principer syftar till att guida oss mot det personliga, det alldeles egna uttrycket!

Den mångtusenåriga vediska kunskapen i Indien har många grenar på sitt träd. Konstnären Curt Källman har under mer än 30 år särskilt vårdat en gren, konsten. Curt är traditionellt utbildad konstnär på Gerlesborgsskolan 1963 och på konstakademin i Stockholm 1964-69.

I februari 1988 etablerade Curt Källman Vedic Art School på Bosjökloster Slott i Höör. Men det var redan 1974 som han fick de 17 Vediska principerna av Maharishi, den välkände ”Beatles yogin” och grundaren av TM, Transcendental Meditation, som då bad Curt att lägga en grund för att lära ut principerna. Och Maharishi underströk att det måste vara en stabil grund, den skall hålla minst 2000 år…. Så 1988 var den grunden lagd och undervisningen kunde börja.

Vedic Art är en väg att genom konstskapande uppnå högre medvetande, ett skapande bortom prestations och teknikkrav.

”När vi står framför en vit duk och skall börja måla kanske vi tänker ”Jag har inte tillräckligt med kunskaper för att uttrycka mig i bild. Jag måste lära mig teknik först, jag måste öva”. Då kan vi ställa oss frågan: ”Behövde den store Skaparen öva på en annan skapelse först innan han skapade universum? ”säger Curt Källman.

Vad innebär det att måla sig till ett högre medvetande? Vad är Vedic Art bra för egentligen, i ett större perspektiv?

"Penslarna i himlen och fötterna på jorden" - Att uppnå högre medvetande och gå in i sig själv innebär inte att ta avstånd från det vardagliga livet, tvärtom. Vi tar med oss vårt ökade medvetande ut i vardagen, bland människor, det är där det skall göra nytta. Många talar om den nya tidsåldern, om ett paradigmskifte. Men vi har själva ett ansvar att förvalta detta skifte, det går inte utan vår medverkan. Det handlar om vårt liv.

 

Kontakt

Catrin Skött Lindblom

Catrin Skött :: Se Hela Livet

Se Hela Livet

076-2464639

catrin@sehelalivet.nu

Salve Hälsocenter

Krukmakargatan 3, 118 51 Stockholm

076-2464639

catrin@sehelalivet.nu

Du kan träffa mig varje måndag, kl. 07-22

Kontakta mig för telefontid.