Vedic Art

Vedic Art Grundkurs

Vedic Art Grundkurs

GRUNDKURS I VEDIC ART

 

 

VECKOKURS

Varmt välkommen till ateljèn på Högalidsgatan 34 A

 

Veckokurs

Måndag - Lördag kl. 11.00 - 17.00

Pris: 4 000 kr  inkl. moms
     

Anmälnings avgift 400 kr.   Swisha till 1232969335 eller betala via Bank Giro nr 5075-2138 då är din plats bokad.

Skicka ett sms till 076-2464639 eller mejl till catrin@sehelalivet.nu eller sms så får du en bekräftelse.

Resterande betalas vid kursstart.

 

Inga förkunskaper krävs för att gå grundkursen.

I kursen ingår färg och material så du behöver inte ha med dig någonting. Jag bjuder på fika och frukt.

Du är Varmt Välkommen!

 

Vedic Art Grundkurs

I Vedic Art länkas Indiska livsprinciper till den traditionella målarskolan och blir till en metod, en väg där måleriet och livet går tillsammans.

För den som redan målat tidigare blir Vedic Art en möjlighet att på djupet, släppa prestationen och istället slappna av i skapandet. Låta skapandet sköta sig själv! För den som aldrig målat tidigare, väntar den angenäma upptäckten att skapandet kommer inifrån.

Vedic Art handlar inte om att måla av eller att måla på ett speciellt sätt. Det kopplas inte heller till ett värderande av det som kommer fram på duken. Kedjan av principer syftar till att guida oss mot det personliga, det alldeles egna uttrycket!

Den mångtusenåriga vediska kunskapen i Indien har många grenar på sitt träd. Konstnären Curt Källman har under mer än 30 år särskilt vårdat en gren, konsten. Curt är traditionellt utbildad konstnär på Gerlesborgsskolan 1963 och på konstakademin i Stockholm 1964-69.

I februari 1988 etablerade Curt Källman Vedic Art School på Bosjökloster Slott i Höör. Men det var redan 1974 som han fick de 17 Vediska principerna av Maharishi, den välkände ”Beatles yogin” och grundaren av TM, Transcendental Meditation, som då bad Curt att lägga en grund för att lära ut principerna. Och Maharishi underströk att det måste vara en stabil grund, den skall hålla minst 2000 år…. Så 1988 var den grunden lagd och undervisningen kunde börja.

Vedic Art är en väg att genom konstskapande uppnå högre medvetande, ett skapande bortom prestations och teknikkrav.

”När vi står framför en vit duk och skall börja måla kanske vi tänker ”Jag har inte tillräckligt med kunskaper för att uttrycka mig i bild. Jag måste lära mig teknik först, jag måste öva”. Då kan vi ställa oss frågan: ”Behövde den store Skaparen öva på en annan skapelse först innan han skapade universum? ”säger Curt Källman.

Vad innebär det att måla sig till ett högre medvetande? Vad är Vedic Art bra för egentligen, i ett större perspektiv?

"Penslarna i himlen och fötterna på jorden" - Att uppnå högre medvetande och gå in i sig själv innebär inte att ta avstånd från det vardagliga livet, tvärtom. Vi tar med oss vårt ökade medvetande ut i vardagen, bland människor, det är där det skall göra nytta. Många talar om den nya tidsåldern, om ett paradigmskifte. Men vi har själva ett ansvar att förvalta detta skifte, det går inte utan vår medverkan. Det handlar om vårt liv.

 

Kontakt

Catrin Skött Lindblom

Catrin Skött :: Se Hela Livet

Se Hela Livet

076-2464639

catrin@sehelalivet.nu

Salve Hälsocenter

Krukmakargatan 3, 118 51 Stockholm

076-2464639

catrin@sehelalivet.nu

Du kan träffa mig varje måndag, kl. 07-22

Kontakta mig för telefontid.